banner728x90def
De Gouden Botervloot

Baliebulletin komt bij u lunchen (Wijn en Stael)

Collega’s en confrères, het is eindelijk weer zover: de Baliebulletin redactieleden komen vanaf heden weer bij u lunchen! De afgelopen coronajaren heeft een speciale – en bij oudere advocaten zeer bekende – rubriek on hold gestaan: de Gouden Botervloot. Voor deze rubriek komt minimaal één van de redactieleden van het Baliebulletin bij een kantoor in ons arrondissement mee lunchen. Van deze lunch wordt vervolgens in het Baliebulletin verslag gedaan.

 

Het kantoor dat voor deze editie de uitdaging is aangegaan, is Wijn & Stael. Op een zeer tropische vrijdagmiddag ging het Baliebulletin langs bij het prachtige monumentale pand van dit advocatenkantoor, gelegen aan de Maliesingel in Utrecht. Na een warm (en zweterig) onthaal, vervolgde de redactie de reis door alle gangetjes van het grote, authentieke pand richting het souterrain. Daar bevindt zich de lunchruimte, waar twee grote gedekte tafels klaarstonden.

 

Het lunchassortiment bestond op deze vrijdagmiddag in de eerste plaats uit drie soorten verse salades en verschillende soorten yoghurt/kwark en muesli/granola. Verder kon er gekozen worden voor verscheidende soorten brood en crackers, was er het nodige verse beleg (verschillende kazen, vlees en vis), spreads, hummus, alsook zoet beleg. Voor de liefhebber was er zelfs een (door huismeester Peter zelf) vers gekookt eitje. Voor de warme snackers stond er een tosti-ijzer gereed en de tosti’s konden op hun beurt weer worden voorzien van de nodige sauzen. Jam jam! Op tafel stonden verder verschillende zuiveldranken en de lunch kon worden afgesloten met heerlijke stukken fruit. Kortom: aan de Maliesingel hoeven de maagjes niet te rommelen!

 

Omdat de mussen op de betreffende vrijdagmiddag door de hitte van het dak vielen, besloot een deel van de medewerkers buiten in de schitterend aangelegde binnentuin plaats te nemen. Dus nadat de belangrijkste beslissingen (waar wordt vandaag mee geluncht?!) genomen waren, konden het bordje en het bekertje mee de tuin in, waar het lunchen dan eindelijk kon beginnen en de weekendplannen uitgebreid werden besproken. Als kers op de taart kwam ook Peter nog even langs om een gezellig praatje te maken. Wat een fantastische vrijdagmiddag!

 

Durf jij het aan?! Kantoren die ook hun (kantoorlunch)vlees willen laten keuren kunnen zich bij het Baliebulletin melden. Wie weet zitten de redactieleden de volgende keer bij jou aan de lunchtafel!