banner728x90def
Rechtsbijstand

Kennismakings- en scholingsbijeenkomsten

Kennismakingsbijeenkomsten Raad voor Rechtsbijstand

De Raad organiseert regelmatig kennismakingsbijeenkomsten voor nieuw bij de Raad ingeschreven advocaten en mediators.

Onderwerpen als:

  • wat doet de Raad?
  • Waar kan ik informatie vinden?
  • hoe vraag ik een toevoeging of declaratie aan?
  • wie is mijn relatiemanager?
  • Waar kan ik terecht met mijn vragen?

Aanmelden

Om de persoonlijke sfeer te behouden is het aantal deelnemers beperkt. Wilt u zich voor een kennismakingsbijeenkomst aanmelden? Stuur dan een e-mail naar relatiemanagement@rvr.org en geef daarbij aan op welke datum u een bijeenkomst wilt bijwonen. U ontvangt daarna per e-mail een bevestiging met aanvullende informatie.

Houdt u de komende tijd de website van de Raad voor Rechtsbijstand in de gaten. Zodra er meer data, tijdstippen en locaties bekend zijn, wordt de website bijgewerkt.

 

Scholingsbijeenkomsten Raad voor Rechtsbijstand

De Raad organiseert online scholingsbijeenkomsten voor bij de Raad ingeschreven advocaten en mediators. Bijzondere onderwerpen en zaken die volgen uit eerdere steekproeven en het dagelijks proces krijgen een plaats in het programma. Ook behandelen wij het gebruik van Mijn RvR en de Kenniswijzer.

De bijeenkomsten vinden plaats via Microsoft Teams, zijn interactief en er is ruimte voor het stellen van vragen. Er kunnen maximaal 25 personen per bijeenkomst deelnemen. Ze duren ongeveer anderhalf uur.

De eerstvolgende scholingsbijeenkomsten zijn:

Extra Uren Straf

Tijdens deze training behandelen we de hoofdlijnen met betrekking tot het beleid inzake het toekennen van Extra Uren in Strafzaken. Kenniswijzer wordt hierbij als uitgangspunt genomen. Heeft u punten waarvan u graag wilt dat deze aan bod komen? Mail dit dan uiterlijk één week voor aanvang van de training naar uw relatiemanager. We passen de inhoud graag aan uw wensen aan.
Deze scholingsbijeenkomst vindt plaats op:

  • 15 november 2023, aanvang 15.00 uur

Extra Uren Civiel/bestuur

Tijdens deze training behandelen we de hoofdlijnen met betrekking tot het beleid inzake het toekennen van Extra Uren in civiele en bestuurlijke zaken. Kenniswijzer wordt hierbij als uitgangspunt genomen. Heeft u punten waarvan u graag wilt dat deze aan bod komen? Mail dit dan uiterlijk één week voor aanvang van de training naar uw relatiemanager. We passen de inhoud graag aan uw wensen aan.

Deze scholingsbijeenkomst vindt plaats op:

  • 22 november 2023, aanvang: 15: 00 uur

Personen- & familierecht

Tijdens deze bijeenkomst nemen wij de werkinstructies van Kenniswijzer op het gebied van personen- en familierecht op hoofdlijnen met u door. We besteden onder andere aandacht aan bereik en aan de toeslagen bij echtscheiding en beëindiging samenwoning. Ook bespreken we relevante casussen. Deze bijeenkomst is geschikt voor advocaten.

Deze scholingsbijeenkomst vindt plaats op:

  • 7 december 2023, aanvang 15:00 uur

Aanmelden

Wilt u zich voor een bijeenkomst aanmelden? Stuur dan een e-mail met vermelding van uw naam, bar- of inschrijfnummer bij de Raad en kantoornaam naar relatiemanagement@rvr.org en geef daarbij aan welke bijeenkomst u wilt bijwonen. U ontvangt daarna per e-mail een uitnodiging. In de bevestigingsmail leest u hoe u kunt deelnemen aan de bijeenkomst.