banner728x90def
Van de orde

Aankondiging Basistraining weerbaarheid voor startende advocaten

Een boze cliënt die uitroept dat hij u wel weet te vinden of een geïrriteerde tegenpartij die u onder druk zet. Bedreigingen gebeuren én hebben een grote impact op het functioneren van advocaten en hun werkplezier. Het leidt in sommige gevallen zelfs tot het stoppen met het uitoefenen van het vak. U bent net begonnen en heeft hier hopelijk nog niet mee te maken gehad. Toch is het goed om hierop voorbereid te zijn. De Nederlandse orde van advocaten (NOvA) vindt bedreiging niet bij het vak horen en is daarom gestart met een weerbaarheidstraining speciaal voor startende advocaten. Met een aantal tips en tricks bent u voorbereid op een dergelijke situatie. De training kost u geen geld en levert u wel PO-punten op.

 

Wat houdt de basistraining weerbaarheid in?

Tijdens de praktische basistraining weerbaarheid leert u hoe om te gaan met dreiging en ongewenste druk van cliënten of derden. De focus ligt daarbij op goed kunnen blijven presteren onder druk. ‘Security awareness’ vormt de basis van de training. Daarnaast is het de-escalerend werken in relatie tot emoties een belangrijk onderdeel. Zowel het omgaan met de eigen emotie als emoties van de ander. Denk hierbij aan agressiviteit en boosheid. Maar ook intimidatie en bedreiging komen aan bod. Na het volgen van de basistraining bent u in staat bewuster veiliger te werken in werk- en privé-omgeving en heeft u concrete handvatten om goed om te gaan met agressie en bedreiging.

 

Wanneer vindt de basistraining weerbaarheid plaats?

De basistraining weerbaarheid voor advocaat-stagiairs in het arrondissement Midden-Nederland wordt gegeven op:

  • 29 november 2023 ochtend
  • 29 november 2023 middag

 

De officiële uitnodiging om u in te schrijven volgt nog.

 

Praktische informatie over de basistraining weerbaarheid

  • De training duurt 3 uur.
  • De exacte locatie in het arrondissement wordt nog nader afgestemd tussen de lokale orde en de trainers van Triarii.
  • Per training kunnen er zo’n 20 advocaat-stagiairs deelnemen.

 

Wat kost de basistraining weerbaarheid?

De basistraining weerbaarheid wordt u kosteloos aangeboden door de NOvA

 

Krijg je PO-punten voor het volgen van de basistraining weerbaarheid?

Ja, 3 PO-punten.

 

Wat gebeurt er na de basistraining weerbaarheid?

Een jaar na het volgen van de basistraining weerbaarheid volgt een intervisiebijeenkomst. Onder leiding van een gecertifieerde intervisiebegeleider deelt u in vertrouwen praktijkervaringen met andere cursisten. De bijeenkomst is op een nader te bepalen locatie in uw arrondissement.