banner728x90def
Rechtspraak

Digitale toegang bij rechtbank Midden-Nederland

Steeds meer zaakstromen digitaal toegankelijk voor advocaten via Mijn Rechtspraak

De rechtbank Midden-Nederland werkt hard aan digitale toegang voor rechtzoekenden en procesvertegenwoordigers, omdat dit een van de manieren is om de toegang tot de rechter laagdrempeliger te maken. In dat kader zijn er de afgelopen tijd meerdere zaakstromen toegevoegd aan Mijn Rechtspraak. Op dit beveiligde webportaal kunnen advocaten zaken starten en stukken uitwisselen met de rechtbank. Ook hebben advocaten op Mijn Rechtspraak altijd een actueel overzicht van de ingediende zaken en het bijbehorende berichtenverkeer.

Meerdere zaakstromen toegevoegd

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan digitale toegang bij de Rechtspraak. Hieronder vindt u de laatste ontwikkelingen op een rij:

  • Advocaten kunnen sinds 22 april digitaal procederen in civiele jeugdrechtzaken en in gezag- en omgangszaken bij de rechtbanken Midden-Nederland, Amsterdam, Gelderland, Limburg, en Oost-Brabant. Vanaf 3 juni is dat ook mogelijk bij andere rechtbanken.
  • Sinds 6 mei is digitaal procederen in kort geding handel- en familiezaken mogelijk bij alle rechtbanken. Advocaten kunnen sindsdien via Mijn Rechtspraak kort gedingen handel en familie starten bij de rechtbank Midden-Nederland. Meer informatie: Kort geding handel en familie (rechtspraak.nl)
  • Vanaf 17 juni wordt het ook mogelijk om digitaal te procederen in de zaakstroom Volksverzekeringen (bestuursrecht). Nadere informatie hierover volgt binnenkort.

Digitalisering bij de Rechtspraak

Digitalisering is een van de manieren om de toegang tot en het contact met de rechtbank laagdrempeliger en duurzamer te maken. In de komende jaren wordt digitale toegang tot de Rechtspraak mogelijk voor alle zaakstromen binnen civiel recht en bestuursrecht. Een rechtszaak starten, berichten versturen, stukken uitwisselen en het dossier inzien kan steeds vaker digitaal. Meer informatie vindt u op deze pagina: Digitalisering rechtspraak | Rechtspraak.