banner728x90def
Jonge Balie

Buitenlandreis 2016: Dublin

foto-buitenlandreisDe Buitenlandreis van de Jonge Balie Utrecht is altijd hét hoogtepunt van het jaar, waar vele leden naar uitkijken. Na een aantal zonnige bestemmingen de afgelopen jaren, ging de reis dit jaar naar het land van Keltische historie en Guinness maar ook van Google en Facebook. En zo gingen 50 gelukkige deelnemers van donderdag 15 tot en met zondag 18 september naar Dublin.

Direct na aankomst in de stad stond ons eerste bedrijfsbezoek bij softwareontwikkelaar Oracle gepland. Daar kregen wij door middel van een rondleiding en een presentatie een leuk inkijkje binnen diens bedrijfscultuur. Na een kort opfrismoment stond een bezoek aan het advocatenkantoor Mason Hayes Curran op het programma waar wij een sneak preview kregen van een kunsttentoonstelling die zij in hun kantoor hadden georganiseerd. Nog meer cultuur kregen wij vervolgens mee op de Greyhound hondenraces, waar wij tussen de echte Ieren onder het genot van een pint lager of cider een gokje waagden op ‘Rural Hawaii’ (die helaas niet won).

Op vrijdag stond een tweede bedrijfsbezoek gepland. Ditmaal bij Hubspot, een Inbound marketing & software ontwikkelaar met een heuse napping room, een tafeltennistafel en een ruimte waar Fifa gespeeld kan worden ter ontspanning! Vervolgens bezochten wij advocatenkantoor A & L Goodbody, waar ons een heerlijke lunch en een presentatie over het Ierse rechtssysteem te wachten stond. En aan een buitenlandreis met 50 jonge advocaten mag uiteraard een bezoek aan de rechtbank, de Four Courts, niet ontbreken. Na de ontmoeting met de advocaten en partners van advocatenkantoor Matheson werd het dagprogramma afgesloten met een informele borrel met de Ierse Jonge Balie.

Na twee volle, inhoudelijke dagen, hebben we op zaterdag Dublin te voet verkend onder leiding van een gids met indrukwekkende verhalen over de geschiedenis van Ierland, de relatie met Groot-Brittannië en kenmerkende elementen van de stad. En een bezoek aan de Guinness brouwerij tijdens een bezoek aan Dublin mag ook zeker niet ontbreken.

Time flies when you are having fun. Want zondag stond alweer in het teken van het inpakken van de koffers en de terugreis. Wij kijken met z’n allen terug op een geweldige buitenlandreis in een geweldige stad!