banner728x90def
Redactioneel

De Trend in het Arrondissement

In deze (nieuwe) rubriek attendeert de Baliebulletin-redactie haar lezers op vernieuwende, opvallende, bijzondere, eigenaardige, uitmuntende en/of extraordinaire trends in het arrondissement.

Pubquiz: collega’s met bijzondere (verontrustende) kennis.

Het baliebulletin komt net te laat uit om je nog snel met collega’s in te schrijven voor de Open Utregs Pubquiz Kampioenschappen. Maar wees niet getreurd: in Utrecht zijn genoeg maandelijkse pubquizen om te oefenen voor het OUPK 2019!

Het spelen van een pubquiz is dé manier om collega’s uit hun kantoorhabitat te halen en elkaar op een ludieke manier buiten kantoor te spreken. Je zult verbaasd zijn dat bepaalde collega’s van bepaalde onderwerpen veel afweten; soms verontrustend meer dan wenselijk.

Daarbij is niet alleen op kantoor, maar zeker bij een pubquiz, diversiteit een pré: een winnend team moet van alle markten thuis zijn.

De redactie van het baliebulletin zet een aantal opties op een rij:

  1. Een filmtheater als locatie voor een pubquiz met klassieke onderwerpen. Vragen over muziek en film, maar ook geschiedenis en actualiteit: Filmtheater ’t Hoogt maakt dit mogelijk en begeleidt de avond met video’s en afbeeldingen.
  2. Vanaf oktober 2018 kun je ook in de Centrale Bibliotheek terecht voor een maandelijkse pubquiz. Uiteraard gericht op literatuur, maar ook op kunst, muziek en film. Leuke plus: er is altijd een (inspirerende) schrijver te gast!
  3. Een Klassieke Pubquiz kun je maandelijks spelen bij Café de Poort aan het Ledig Erf. Ook is hier elke derde maandag van de maand ‘Braindrain’, waarbij de focus ligt op associatievermogen en teamwork.
  4. Blijkt het animo om mee te doen groot bij jouw kantoorgenoten? Schrijf je dan maandelijks in voor de pubquiz bij café de Voortuin en doe een gooi naar de winst in de jaarcompetitie.
  5. Tot slot zijn er ook pubquizen met specifieke thema’s: van de serie Friends tot Harry Potter, van een muziekquiz tot sport. Ook is het mogelijk een pubquiz op kantoor te (laten) organiseren; hoe leuk! Kijk voor de mogelijkheden op het wereldwijde web.
Wat: Pubquiz
Waar: Utrecht
Wanneer: Maandelijks
Wie: Advocaten met wereldkennis of specifieke kennis