banner728x90def
Erretje

Erretje

Bokaal

De meeste baliegenoten zullen zich ongetwijfeld herinneren de oude advocatenkamer aan de Hamburgerstraat. Bovenop de togakast in het eerste vertrek stond de fraaie prijzenkast. Alle sportieve overwinningen van diverse evenementen, vooral door de Jonge Balie, zijn hierin terug te vinden.

De Rechtbank verhuisde naar het Vrouwe Justitiaplein. Vanzelfsprekend is de prijzenkast meeverhuisd. U weet hoe het met de advocatenkamer in het nieuwe Paleis van Justitie is vergaan. We zijn eerst gehalveerd en met de meest recente verbouwing is de oude advocatenkamer opgeheven en zijn we teruggeworpen op een klein kamertje waar voorheen de roladministratie werd gevoerd. Het is dringen in het kamertje. Bij een bezetting van 3 à 4 advocaten, dient advocaat nr. 5 op de gang te wachten tot er ruimte beschikbaar is.
Wederom is meeverhuisd de prijzenkast. Voordeel van een veel kleinere advocatenkamer is dat de prijzenkast alsmaar groter lijkt.

De prijzenkast mag groter lijken; het aantal prijzen is lange tijd stabiel gebleven. Tot voor kort. Want op 16 juni jl. vond het Golftoernooi plaats van de Balie Midden-Nederland op de mooie baan van Amelisweerd in Utrecht. Hoofdprijs was een fraaie bokaal.

In een fraaie lentezon is er door 40 baliegenoten gestreden om de bokaal die dit jaar is gewonnen door mr. Marina Kleijn. Ik feliciteer mr. Kleijn en ik geef haar in overweging om de bokaal een jaar lang, tot aan het volgende golftoernooi, te plaatsen op de prijzenkast in de advocatenkamer.

De vakantieperiode staat voor de deur. Ik wens u allen een mooie zomer. Graag maak ik u attent op een nieuw evenement in ons arrondissement, te weten de opening van het Gerechtelijk Jaar. In samenspraak met de Rechtbank en het Openbaar Ministerie vieren we dat op 5 september a.s. Noteert u die datum! Nadere informatie volgt.

Met vriendelijke groet,

Tonco Roest Crollius