banner728x90def
Ingezonden

Informatie over koers Juridisch Loket”.

Nieuwe koers bij het Juridisch Loket

Het Juridisch Loket gaat veranderen. Vanaf 1 januari 2023 hebben wij een nieuw telefoonnummer: 0800-8020. Dit nummer is gratis. Mensen met een inkomen onder de Wrb-grens helpen wij met persoonlijk juridisch advies. Anderen verwijzen wij naar onze partners en naar onze website die boordevol staat met voorbeeldbrieven, veel gestelde vragen en juridische informatie. De veranderingen op een rijtje

  • Vanaf 1 januari is ons telefoonnummer 0800-8020

 

Dit telefoonnummer is gratis en voor iedereen bereikbaar, ook voor mensen die onder bewind staan.

  • Onze medewerkers vragen aan de telefoon en aan de balie naar inkomen en spaargeld Vanaf 1 januari 2023 is ons persoonlijk advies er alleen voor mensen die onder de Wrb-grens vallen. Daarom doen wij aan de telefoon en in de vestigingen een Wrb-check, dit houdt in dat wij vragen naar inkomen en spaargeld van 2 jaar terug. Het is dus belangrijk dat mensen een overzicht bij de hand hebben van hun inkomen en spaargeld/vermogen van 2 jaar terug.
  • Rechtzoekenden die boven de Wrb-grens vallen (mensen met een hoger inkomen en meer spaargeld) verwijzen we door naar onze website of naar (netwerk)partners Wij registreren elke beller en bezoeker die wij doorverwijzen. Zo weten we hoeveel mensen wij niet persoonlijk kunnen helpen.

 

Wat kunt u doen?

  • U kunt alle rechtzoekenden verwijzen naar www.juridischloket.nl. Daar worden veel vragen beantwoord en er staan veel voorbeeldbrieven, tips en informatie op.
  • U kunt rechtzoekenden helpen door de Wrb-check te noemen. Adviseer hen om voordat ze bellen of langskomen gegevens over hun inkomen en spaargeld van 2 jaar geleden op te zoeken. Bijvoorbeeld via Mijn Belastingdienst.