banner728x90def
Ingezonden

Op stap met de Gooise Vereniging Arbeidsrecht Advocaten (Gvaa)

Eens iets anders dan pleiten: met gelijkgestemde Gooise arbeidsrechtadvocaten (www.gvaa.nl) een middagje genieten van elkaars gezelschap. Onze vereniging bestaat inmiddels ruim 5 jaar. Van de leden wordt verwacht dat zij regelmatig een extra bijdrage leveren aan de jurisprudentiebijeenkomsten, bijvoorbeeld door een lezing te houden over een specifiek onderwerp of door juridische dilemma’s in te brengen. Van de zeventien leden komt, in wisselende samenstelling, steeds iets meer dan de helft naar de bijeenkomsten. Naast het maandelijkse jurisprudentieoverleg en de regelmatige vaktechnische consultaties, hebben we jaarlijks een uitje en een kerstborrel.

Op ons jaaruitje waren er deze keer negen leden, die dan contributie van de verzuimers inzetten bij de borrel. Vorig jaar hadden we een boottocht rond de vesting Naarden. Dit jaar werd het Weesp, ook een mooie vestingstad. Na een wandeling in de omgeving van Fort Uitermeer, aan de Vecht uitblazen en eten bij de uitspanning Fort Uitermeer, om vervolgens langs het natuurgebied Naardermeer weer naar huis te fietsen.

Het leven van een advocaat, die woont en werkt in Het Gooi, is bepaald geen straf. Geen filestress maar gewoon op de fiets, soms over de hei of door de weilanden, naar het werk. Hoe goed is dat?

Kicky Hamer