banner728x90def
Redactioneel

DE TIEN DINGEN….

Met Sinterklaas weer terug in het zonnige Spanje, is het tijd voor het volgende verwenmoment. Het is bijna kerst. Kerst staat in het teken van drie dingen: Familie/vrienden, eten en natuurlijk het geven en krijgen van cadeautjes. Maar niet iedereen is een geboren cadeau magicus die precies weet wat hij of zij voor zijn/haar naasten zal gaan kopen. Het kan best een uitdaging zijn om het juiste cadeau te vinden voor je partner, moeder of vader. De meest moeilijke categorie mensen op deze wereld ten aanzien van cadeaus is naar mijn mening toch wel de kritische advocaat. Want waar maak je een juridische fabriek blij mee? Wij geven je graag tien cadeautips!

  1. Niets maar dan ook niets wat te maken heeft met ons beroep; ik hoor je denken maar het juridische moeten wij toch leuk vinden? Klopt, maar niet 24/7. Verbreed je horizon en geef een cadeau zoals een taalcursus zodat wij iets nieuws kunnen leren.
  2. Notitieblokjes, markers en post-its; deze kantoorartikelen zijn onze beste vrienden gedurende onze gehele carriere.
  3. Geef een doe-cadeau; in plaats van weer met een leuk boek of een mooi flesje parfum op de schop te komen, geef eens een dagje weg cadeau. Wij advocaten moeten soms letterlijk en figuurlijk worden meegesleept in een andere omgeving om tot rust te komen.
  4. Koop geen prulleria; ik weet het is verleidelijk om allemaal kleine hebbedingetjes te kopen voor je naasten. Wij advocaten kunnen dit niet apprecieren. Wij zijn van de handige en nuttige cadeau’s.
  5. Het kookboek: “het Gerecht”; een ultiem cadeau, nu dit een kookboek betreft met een knipoog naar de juristerij.
  6. Welness cadeaubon; na drukke werkdagen is het ook belangrijk om te ontspannen. Een cadeaubon voor de spa of sauna draagt hier zeker aan bij.
  7. Een aktetas; als advocaat vliegen wij van de ene rechtbank naar de andere toe. De aktetas is een constante in ons leven. De meeste aktetassen worden niet eerder vervangen totdat de hendel van de tas af sneuvelt. Daarom kan je niet genoeg aktetassen hebben.
  8. De nieuwste gadgets; denk aan de slimme notitieblok of een geavanceerde dictafoon.
  9. Nieuwe sporttas; sporten is een must na een lange dag op je luie bureaustoel. Een nieuwe sporttas komt dus altijd goed van pas;
  10. Professionele koffiemachine; wie wil nou niet een mooie koffiemachine voor de broodnodige cafeïnestoot tijdens lange werksessies.