banner728x90def
Ingezonden

(Eerste) Toga Toernooi, groot succes

foto-tennistoernooiVanaf 13.30 uur druppelden  op zondag 16 oktober jl. de eerste advocaten, rechters en officieren het clubhuis van de ULTV Rhijnauwen binnen. Goed geluimd, het beloofd immers een mooie middag te worden. Zo’n 30 deelnemers hebben er zin in om de rackets met elkaar te kruisen onder de koperen ploert (sol justitiae illustra nos) die de hele middag zou schijnen.

Reinoud den Haan (OM) heet iedereen van harte welkom en legt “de spelregels” van het toernooi uit: er worden alleen dubbels gespeeld en op basis van de individueel behaalde games zal er aan het einde van de middag een winnaar/winnares bekend zijn.  De spelers zijn nauwelijks te houden, en zij die de eerste speelronde niet mee doen, kunnen hun teleurstelling nauwelijks verbergen. Ondanks het feit dat de speelsterkte van de deelnemers varieert  van 3 tot en met 8, wordt er op alle zes de banen om ieder punt geknokt. Een goede techniek staat niet garant voor de winst, een goede tactiek kan het tij soms doen keren.

Tegen 17.00 uur, nadat menig zweetdruppel is gevloeid, zit het tennisdeel van het toernooi erop, zij het dat enkele “die hards” nog een laatste potje spelen, aangemoedigd door borrelende omstanders. De vochthuishouding wordt weer op orde gebracht en het bittergarnituur vindt gretig aftrek. Het is goed toeven op het terras van het clubhuis bij de ondergaande herfstzon.

De toernooileiding trekt zich even terug, op hen rust de verantwoordelijke taak om een winnaar/winnares aan te wijzen. Paul Waarts (rechterlijke macht) maakt bekend dat Thomas Christoph (balie) de eerste winnaar van het Toga Toernooi  is geworden, bravo. Twee mooie flesjes wijn zijn zijn deel. Er is niet alleen aandacht voor de “toppers”, vandaar dat er ook een aanmoedigingsprijs, ook wel poedelprijs genoemd, in het leven is geroepen. De gelukkige winnares van deze prijs is Janneke Grijns (OM) geworden. Zij krijgt een blik tennisballen met het ULTV Rhijnauwen logo erop: dat wordt oefenen!

Er wordt nog wat na geborreld en als de zon al even onder is en het wat frisjes begint te worden, keert eenieder moe en voldaan weer huiswaarts. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd toernooi en de roep om het toernooi volgend jaar een vervolg te geven, klinkt hard.

Alle deelnemers, dank voor jullie aanwezigheid en tomeloze inzet. Tot volgend jaar!

 

De toernooi commissie (Reinoud den Haan, Paul Waarts en Evert-Jan van den Brink)