banner728x90def
Trend in het arrondissement

FICO Utrecht

In deze rubriek attendeert de BalieBulletin-redactie haar lezers op vernieuwende, opvallende, bijzondere, eigenaardige, uitmuntende en/of extraordinaire trends in het arrondissement.

Fico betekent in het Italiaans vijg of vijgenboom. In de volksmond van de gemiddelde Italiaan betekent Fico ook ‘cool’ of ‘gaaf’. Het restaurant, dat gelegen is in een uniek architectonisch pand aan de Veilinghaven, doet deze woorden zeker eer aan. Met fantastisch uitzicht op deze haven en romantisch kaarslicht geniet je bij FICO van een gastronomisch 4-, 5- of 6 gangendiner. Als je dacht dat je bij het zien van het menu weet wat je voorgeschoteld krijgt, heb je dat mis. Het menu benoemt enkel en alleen de ingredienten waaruit het gerecht bestaat. Doorsnee ingredienten staan er overigens niet op het menu. Daslook, lavas en moerasspirea waren geen ingredienten waar ik ooit van had gehoord. Ook de presentatie van de gerechten is op z’n zachtsgezegd oogstrelend. Van amuses in reageerbuisjes tot brood met op steenbereide boter, elk gerecht is aangename verrassing en een gastronomische explosie van smaak.

Nog een leuke tip van flip! Ze bestaan dit jaar 5 jaar en hebben daarbij een leuke actie. Je kan de beste 5 gerechten van de afgelopen jaren, inclusief een aperitief versnaperen voor €55,- per persoon.

Dus mocht je willen dineren onder de wijnstok en (gave) vijgenboom, ga dan naar FICO.