banner728x90def
Trend in het arrondissement

Hemel Aarde

In deze rubriek attendeert de BalieBulletin-redactie haar lezers op vernieuwende, opvallende, bijzondere, eigenaardige, uitmuntende en/of extraordinaire trends in het arrondissement.

Beleef het jaargetijde bij Hemel & Aarde

Ieder jaargetijde heeft zijn eigen charme. Wanneer je die charme even uit het oog bent verloren, adviseren wij je om een bezoek te brengen aan restaurant ‘Hemel & Aarde’. Twee voormalig chef-koks van restaurant Karel 5 in Utrecht hebben tijdens de lockdown(s) niet stilgezeten en brengen jou met hun kookkunsten graag weer terug naar al het moois dat de natuur te bieden heeft. Mét een ode aan de seizoenen! Dat zie je niet alleen terug in het menu; er wordt gewerkt met seizoensproducten uit (zoveel als mogelijk) ons arrondissement, maar ook aan de inrichting. Zelfs de kleding van het personeel is seizoensgebonden!

Na binnenkomst, je loopt langs de open keuken, krijg je de keuze uit een vega en niet-vega menu: 5 of 7 gangen. Daarbij kunnen de echte liefhebbers dan uiteraard kiezen voor een bijpassend wijnarrangement dat per gang wordt toegelicht door de sommelier. Of datzelfde wijnarrangement ervoor heeft gezorgd dat niet ieder gerecht nog even scherp op het netvlies van de auteur staat, laat ik maar even in het midden. Met de befaamde gang genaamd ‘Kool, Kool, Kool’ zul je de charme van de winter straks in ieder geval weer snel hervinden. Gefrituurde boerenkool, gebakken savooiekool, gefermenteerd (rode) koolsap, kastanjemiso en gebrande hazelnoot. Interessante combinaties en technieken, wat een feest!

Het etablissement is gevestigd in het (imponerende) voormalig Polman’s Huis. Leg je hoofd in je nek (let er wel even op dat je dan niet net een hap of slok hebt genomen), en aanschouw het torenhoge plafond met ook daarop een projectie van, je raadt het al… het seizoen. Heb je het warm in de winter en koud in de zomer? Hervind de charme van het jaargetijde in deze hemel op aarde!