banner728x90def
Trend in het arrondissement

Kaasbar

In deze rubriek attendeert de BalieBulletin-redactie haar lezers op vernieuwende, opvallende, bijzondere, eigenaardige, uitmuntende en/of extraordinaire trends in het arrondissement.

Kaasliefhebbers opgelet!

Wanneer je niet van kaas houdt, kan je nu stoppen met lezen. Ben je echter een echte kaasliefhebber en kan men jou ’s nachts wakker maken voor een bijzonder kaasje? Dan is de Kaasbar in Utrecht een echte must see! In een klein pand aan de Lijnmarkt stap je hier binnen in exotische sferen en kijk je direct je ogen uit. Op een lopende band, die langs de volledige bar loopt, staan rijen met kaasjes uitgestald die je van de band af kan pakken en kan verorberen. Maar ook als je niet aan de bar zit of geen zin hebt om een willekeurige kaas te pakken, zijn er genoeg mogelijkheden. Met 22 kazen op de kaart, die allemaal bijpassende pairings hebben, is dit het Walhalla voor de fans van kaas. Bovendien komen alle kazen van uitsluitend Nederlandse boerderijen! Bij elke kaas komt een wijn- en biertip en er zijn genoeg cocktails om uit te kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld de avond heerlijk eindigen met een espresso martini.

Je kan er dineren, maar de Kaasbar is ook heerlijk voor de vrijdag- of luie zondagmiddagborrel. Van een romig en licht kaasje zoals een brie, een oude brokkelkaas tot een wat sterkere blauwe kaas, er is voor ieder wat wils! Ben je op zoek naar een leuk cadeautje en weet je dat de ontvanger fan is van kaas, dan kan je via de Kaasbar ook nog een kaasplankje van Hollandse kazen & pairings laten bezorgen.

Dus zeg nou zelf: wat wil je nog meer?