banner728x90def
Op het bureau van de orde

Interview met Femke Haarmans

Wie werkt er op het bureau, wie krijgt u aan de lijn als u het Bureau belt, wie achtervolgt u met e-mails over de CCV’s, wie is nu eigenlijk de behandelaar van uw klacht? In deze rubriek een korte kennismaking met een medewerker van het Bureau van de Orde. Echt, net als voor advocaten geldt, geldt ook voor medewerkers van het bureau “Het zijn net mensen”.
In deze aflevering van het baliebulletin ontmoet u mr. Femke Haarmans.

Wat is je functie bij de Orde van Advocaten:
Adjunct-secretaris van de raad van de orde / bureaudirecteur.

Sinds wanneer werk je hier:
Ik werk hier sinds oktober 2014. Ik ben begonnen als stafjurist bij de orde.

Wat deed je voor dat je hier kwam werken:
Daarvoor werkte ik een jaar of 7 als advocaat bij Bosselaar & Strengers op de sectie Arbeidsrecht.

Waarom heb je de overstap gemaakt naar de Orde:
Het ‘professioneel ruzie maken’ ging mij tegenstaan, althans zo heb ik dat ervaren. Ik wilde wel graag binnen de advocatuur blijven werken, waardoor ik destijds meteen heb gereageerd op een vacature bij de orde.

Hoe dacht je over de Orde van Advocaten voor je hier kwam werken:
Eigenlijk had ik geen idee wat ze allemaal bij de Orde van Advocaten deden. Na de kennismaking  met de toenmalige deken heb ik eigenlijk geen echt contact meer gehad met de Orde. Ik kwam vooral altijd op de borrels.

Is die gedachte juist gebleken:
Inmiddels weet ik dat hier een hoop werk wordt verricht. Zo komen er dagelijks ontzettend veel telefoontjes binnen met onder andere vragen van stagiairs, advocaten die willen overleggen en ‘klagers’ die niet tevreden zijn.

Heb je een hobby waar je iets over kwijt wil:
Ik heb drie kleine kinderen waardoor mijn vrije tijd snel is ingevuld. Daarnaast geniet ik volop van etentjes met mijn man of met vriendinnen. Bootcamp op de woensdagavond is ook favoriet.

Is er iets dat je heel graag wil delen met de balie Midden-Nederland – dit is je kans:
Neem contact met ons op als je vragen hebt of gewoon even wilt sparren! Daar zijn wij voor. We denken graag mee en kunnen een helpende hand bieden.

Wil je nog iets kwijt over het Baliebulletin:
Ik ben blij dat het Baliebulletin weer nieuw leven is ingeblazen. Dank redactie!

Tip voor advocaten – hoe overleef je de Orde:
Door contact op te nemen bij vragen en dilemma’s. Dan ervaar je dat wij kunnen helpen en mee kunnen denken.

Volgende keer in deze Rubriek: Marianne Kubatsch