banner728x90def
Redactioneel

Net (r)echt: Streaker verstoort landelijk Jonge Balie congres

Foto: streaker (evident niet uit generatie Y) verstoort voetbalwedstrijd in dezelfde Y-pose als mr. X ten tijde van het feest dat jaarlijks onderdeel vormt van het programma van het Landelijke Jonge Balie Congres. Bron: https://www.psfilmfest.org/2018-ps-film-festival/films/streaker.

NET (R)ECHT is een nieuw item van het Balie Bulletin waarin fake news à la “de Speld” wordt gebracht, of toch niet?

 Laatstleden Landelijk Jonge Balie Congres is op schokkende wijze verstoord door een actie van een van de aanwezige advocaten (mr. X), die zich in de nachtelijke uurtjes kennelijk ontpopt tot streaker. Een groot deel van het programma van het congres werd bepaald door het centrale thema, “Generatie Y”. X had naar eigen zeggen een borreltje te veel op.

Een verslaggever van uw redactie was aanwezig bij het incident, dat plaatsvond tijdens het meest beruchte onderdeel van het programma: het feest, dit jaar met optredens van onder andere Lil’ Kleine en de Partysquad. Niet alleen vond X het nodig om de feestlocatie poedelnaakt te betreden, hij nam daarbij ook de vorm aan van een Y, klaarblijkelijk verwijzend naar het thema van het congres. Commissieleden van het congres, belast met de organisatie daarvan, hebben aan uw redactie te kennen gegeven dat “de actie geen onderdeel was van het programma” en “zij zich distantiëren van de actie van X”. Een verdere reactie van X bleef uit.