banner728x90def
Redactioneel

De Glazen Baliebol – horoscoop

WATERMAN (21 januari – 20 februari)

Je krijgt dit kwartaal niets uit handen. Dat komt doordat de aarde momenteel in een baan om de zon draait. Nu het er niet naar uitziet dat hier snel verandering in komt, is het wellicht tijd om verder te kijken. Wel eens nagedacht over een carrière als buschauffeur (wat Teeven kan, kan jij ook!)? Een bezoekje aan een loopbaancoach kan hoe dan ook geen kwaad.

VISSEN (21 februari – 20 maart)

Saturnus scheert dit kwartaal rakelings langs Jupiter en dan weet je het wel: oppassen geblazen voor Vissen, die altijd al verstrooid en dromerig zijn en niet veel begrijpen van deugdelijk agendabeheer. De kans is vrij groot dat je dit kwartaal een fatale termijn mist. Ach, daar is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering toch voor?

RAM (21 maart – 20 april)

Jij vindt jezelf altijd al vrij briljant, maar dit kwartaal heb je écht het gevoel alsof je over superkrachten beschikt! Zelfoverschatting ligt – nog meer dan normaal – op de loer. Ben je advocaat-stagiair? Zorg er dan voor dat je niet van de zijde van jouw patroon wijkt. Het lukt hem/haar waarschijnlijk wel om jouw ego met wat rake feedback weer tot aan de grond af te breken. Geen stagiair meer? Pas dan op voor een klacht. Niet elke cliënt laat zich een rad voor de ogen draaien.

STIER (21 april – 20 mei)

Alles zit dit kwartaal tegen. Wil je printen, is het papier op. Wil je koffie, moeten de bonen worden bijgevuld. Wil je beginnen aan je conclusie, crasht het netwerk. Wil je pleiten, ligt je bef nog thuis. Wil je een borrel organiseren, beëindigen al je cliënten de relatie. Er is helaas helemaal niets aan deze ellende te doen. Dit nu eenmaal wat er gebeurt als Mars deels in de schaduw van de Melkweg komt te staan.

TWEELINGEN (21 mei – 20 juni)

Mocht het je überhaupt al gelukt zijn je ergens in te specialiseren, dan bak je er zelfs op dat specialisatieterrein momenteel weinig van. Advocaten met het sterrenbeeld Tweelingen kunnen normaalgesproken al weinig zelfstandig, maar dit kwartaal maak je het door de stand van Saturnus als zelfstandige wel erg bont. Gooi per direct alles over de schutting naar je stagiair en zoek hulp. Wellicht is de Orde bereid je de beroepsopleiding nogmaals te laten doorlopen. Succes!

KREEFT (21 juni – 22 juli)

Neem een sabbatical. Waarom? Gewoon doen. Vertrouw op de sterren.

LEEUW (23 juli – 22 augustus)

Het schijnt dat jij koning van het dierenrijk bent, maar op de apenrots van kantoor merk je daar tot op heden bar weinig van. Gelukkig komen Mars en Venus halverwege het kwartaal in een hoek van negentig graden te staan. Dit zal hoogstwaarschijnlijk tot gevolg hebben dat die ene partner (you know who!) eindelijk de handdoek in de ring gooit. Grijp je kans en vul die plek op!

MAAGD (23 augustus – 22 september)

Voor jou verandert er niets het komende kwartaal. Sleur, heet dat. Ga zo door.

WEEGSCHAAL (23 september – 22 oktober)

Je bent een weegschaal. Tijd om rechter te worden.

SCHORPIOEN (23 oktober – 22 november)

Er vinden komend kwartaal wegwerkzaamheden plaats aan de Melkweg, dus schorpioenen moeten rekenen op turbulente tijden. Zit die afsplitsing van kantoor er dan eindelijk echt aan te komen?

BOOGSCHUTTER (23 november – 21 december)

Advocaten-boogschutters staan erom bekend dat zij graag in het middelpunt van de belangstelling staan én hun oor overal te luisteren leggen. Dit kwartaal komen jou er echter weinig roddels meer ter ore. Wees niet bang: tijdens blauwe bloedmaan zal blijken dat het roddelcircuit nog op volle toeren draait én dat er een ongemakkelijke roddel met een kern van waarheid over jezelf de ronde gaat. Dat zal je goeddoen, want onthoud: ook negatieve aandacht is aandacht.

STEENBOK (22 december – 20 januari)

Er zit een vijandige overname aan te komen. Een collega die je toch al niet al te hoog hebt zitten gaat er vandoor met jouw cliënt. Of misschien nog wel erger: met jouw ambities. Wellicht worden jouw groeimogelijkheden dit jaar tot nul gereduceerd. Sterkte daarmee.