banner728x90def
Redactioneel

Mijn eerste keer… Jonge Balie-reis

Sinds ik de stap van student naar werkende maakte, reis ik getrouw elke eerste donderdag van de maand met kantoorgenoten af naar de Ubica voor de Jonge Balie-borrel. Af en toe met het voornemen het die avond niet te laat te maken, maar eenmaal gearriveerd was ik dat meestal snel weer vergeten. Omdat de Jonge Balie naast de maandelijkse borrel een breed scala aan andere activiteiten organiseert, besloot ik mij in april op te geven voor de Jonge Balie-reis 2019 met als bestemming: Marseille! Een activiteit die door enthousiaste kantoorgenoten meermaals werd bestempeld als een absolute must.

Vijf maanden later was het moment daar om richting Schiphol te vertrekken. De dagen voor vertrek schoten af en toe toch wat vragen door m’n hoofd: ken ik wel genoeg mensen? Wat als iedereen al vrienden met elkaar is? Stel dat mijn kamergenoot niet leuk is? Want, ondanks dat mijn kantoor zich redelijk vertegenwoordigd mocht zien onder de 50 deelnemers, verraadde de deelnemerslijst dat ik nog een flink aantal handen te schudden had op Schipholplaza. Had ik op al die borrels blijkbaar toch niet zo goed gemixt als ik dacht… Vlak na de eerste ontmoeting op Schiphol was het eindelijk tijd voor de take off; de echte start van mijn eerste keer Jonge Balie-reis.

Eenmaal geland op Mediterrane bodem verdwenen de zorgen die ik had als sneeuw voor het Franse zonnetje. Al snel bleek dat het gehele programma in het teken stond van het ontmoeten en beter leren kennen van mijn reisgenoten. Zo bood de inleidende stadswandeling veel ruimte om al slenterend een praatje te maken, werkte ik enthousiast samen met mijn groepsgenoten tijdens de legal pubquiz en verenigde de nachtelijke zoektocht naar een ‘hele vette club’ ons allemaal. Moe maar voldaan stapte ik na de eerste dag dan ook rond vieren mijn bed in.

Na die eerste avond met vele anderen all-in te zijn gegaan, bleek de geplande ochtendlezing over het Franse maritieme beslagrecht een behoorlijke uitdaging. Gelukkig was er geen sprake van leed dat niet door een middagje strand kon worden opgelost. Volledig hersteld vervolgden we het programma dat bestond uit een mix van bovengenoemde: sociale activiteiten, aangevuld met juridisch verdiepende elementen. Voor mij geldt als absolute hoogtepunt de door de ondergaande zon verlichtte avondcruise over de middellandse zee.

Terugkijkend op mijn eerste keer Jonge Balie-reis schaar ik mij volledig achter de verhalen die ik hoorde: deze activiteit is een must. In vier dagen heb ik (bijna) 50 ontzettend leuke, sociale en enthousiaste jonge advocaten mogen leren kennen en heb ik het erg naar mijn zin gehad. Hoewel de reis van 2020 nog ver weg is, kan ik slechts hopen dat deze eerste keer niet tevens mijn enige keer Jonge Balie-reis wordt.

Artikel van: Alex Zijlstra, advocaat bij Wijn & Stael Advocaten