banner728x90def
De Gouden Botervloot competitie

Nexa Velo Advocaten

Baliebulletin komt bij u lunchen

In een week eind mei waarin de Domstad werd getrakteerd op zomerse temperaturen, wandelt de redactie van het Baliebulletin langs de prachtige Maliesingel op weg naar een nieuwe deelnemer aan de Gouden Botervloot Competitie: Nexa Velo Advocaten.

Nexa Velo Advocaten is sinds een klein jaar gevestigd aan de Maliesingel en zo’n schitterende werkplek belooft al veel goeds. Ik ben op een dinsdagmiddag uitgenodigd want alleen op die dag wordt er wekelijks samen geluncht; de overige dagen regelen zichzelf. Deze pragmatische aanpak (b)lijkt kenmerkend voor het kantoor, waarbij vijf advocaten nauw samenwerken met drie incassojuristen.

Dankzij het schitterende weer kan de lunch plaatsvinden in de tuin c.q. patio, waar alle medewerkers aan één grote tuintafel plaatsnemen. Ook de lunch straalt pragmatisme en eenvoud uit: kaas, boterhamworst en zoetigheden. En één verdwaalde avocado. Er is wel voor enkele collega’s speciaal glutenvrij brood geregeld.

Eenmaal aangevangen met de lunch breekt het gesprek los over het aanstaande huwelijk van één van de advocaten, iemand die het 70-jarig bestaan van Ferrari heeft gevierd en het feit dat Dumoulin 1ste is geworden in de Giro d’Italia.

Het hoogtepunt is echter het feit dat er onder de medewerkers van Nexa Velo Advocaten zich een vitaliteitscoach bevindt; na de lunch vervolg ik dan ook vitaler dan ooit tevoren mijn wandeling langs de Maliesingel.

Lunchtijdstip: 12:30 uur

Eten: 7

Service: 7,5

Decor: 8+